Primers Llibres, Primeres Veus

Col·lecció Pangerana:

Boig Per Tu – Jordi Folck

Rosa Maria Vidal va ser el gran i darrer amor del cantant de Sau Carles Sabater mort, de manera prematura als 36 anys. A través de la lectura dels seus diaris i del seu testimoni assistim als darrers dies del cantant, a les seves complexes relacions amb Sau i a una difícil vida amorosa. Però la Rosa Maria porta reclosa 15 anys en centres psiquiàtrics. Què hi ha de veritat i què de ficció en la ment extraviada d’una malalta?

Amb més d’una trentena d’ entrevistes a familia, amics i seguidors, i després de tres anys d’investigació i d’escriptura Jordi Folck enfila una trama de suspens psicològic, un mirall trencat del darrer any de vida del cantant i actor perquè el lector en recomposi els bocins: el preu de la fama, la construcció dels mites, el fenomen fan i les bogeries mentals que assolen una societat en crisi, caigudes totes les màscares.
Novel·la romàntica, drama social, diari d’intimitats, biografia, teatre dins del teatre amb un final de gran guinyol, “Boig per tu” recupera la figura del mític cantant des d’una vessant esfereïdorament humana en una conversa, en definitiva, de “tu a tu” amb un lector qui sap si, en acabar la lectura, servil i acabat, “boig per tu”.

Comprar

Col·lecció Llibres del Fantabulós & Fantabulèxic:

L ‘ avi calavera i jo – Jordi Folck

Un homenatge a TIM BURTON, PER A INFANTS A PARTIR DE 1O ANYS

En Pere no ha conegut mai la por fins que reb una carta del seu avi, ja mort, convidant-lo a visitar-lo sota les lloses del cementiri. Allí els Calaveres conviuen en un món de catacumbes i soterranis on els humans són prohibits. Però la vella Taràndula, una endevinaire de males puces i mals ossos descobrirà l’engany i l’avi Calavera i els seus amics hauran d’ajudar el noi a tornar el món dels vius.

Si hi ha un univers literari pròxim a Tim Burton és el de Jordi Folck. L’autor de 666 calaixos , El Manuscrit de les Besties (Premi Barcanova 2004) Llibre de l’Apocalipsi o Ningú és un zombi ret un homenatge al cineasta recuperant els personatges del llibre d’Encanteris de la Vella Taràndula (Premi Folch i Torres 2011) en una saga d’aventures fantàstiques recomanades per a gaudir en família que engrescarà a petits i a grans pels seus múltiples nivells de lectura. Per molts anys Avi Calavera, en vida i en mort!

Comprar

Àngels, Dimonis i Calaveres – Jordi Folck

Els Calaveres, aquells que habiten a les ciutats subterrànies perque ja han passat a millor vida s’ensopeixen d’allò mes, d’aquí que, arribat el Nadal, decideixin organitzar una representació teatral dels pastorets. L’Avi Calavera i els seus amics l’hauran d’escriure, cercar els actors i arribar, amb sort, a la representació. Però no Tothom hi está d acord així que la catàstrofe no trigarà gaire a ser un personatge més del drama. Potser, amb sort, encara pugui acabar bé.

Que passaria si l’univers Fantàstic de Tum Burton que dona origen a la saga passes pel túrmix amb les histories exemplars del Josep Maria Folch i Torres? I si hi afegíssim el gust per la tradició dels Pastorets i un homenatge al teatre i a les companyies d afeccionats que corren pel nostre pais? Doncs aqui en teniu el resultat: una comèdia clàssica i moderna entre el regust del antic “teiatru” i l humor absurd de les telecomèdies amb rialles i llàgrimes ben embolicades i un tribut a dos grans creadors. Un gran menú literari per a tota la familia.

Comprar

Les aventures d’en Nic – Rosana Andreu

De rucs i ases n’hi ha a totes les cases. Hi ha rucs encorbatats i rucs axandallats. Rucs televisius i rucs del costat de casa. Rucs perfumats i engominats i rucs pudents com una cort de porcs. Te’ls pots trobar en qualsevol moment i et poden fer la guitza perquè són rucs en el mal sentit de la paraula. Jo, en canvi, sóc un ruc com cal: tinc quatre potes, unes orelles ufanoses, una mandíbula poderosa, una cua magnífica i un caràcter noble. Em dic Nic i sóc un ruc català. La història que estàs a punt de llegir va començar quan jo tenia 9 anys. Vols conèixer-la? Continua llegint…